NL FR EN
Logo
Logo

Sunday, 24 October 2021

Nieuws 21 juni 2021

Torhout wordt startplaats voor de Omloop van de Westhoek - Memorial Stive Vermaut

De 58ste wielerwedstrijd de Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut, voor dames Elite UCI 1.1., start op zondag 20 maart 2022 in de sparrestad Torhout. “Dit is ongetwijfeld een meerwaarde en geeft onze wedstrijd nog meer uitstraling”, aldus Peter Brackez van KVC Ichtegem-Sportief.

"Meteen is deze Internationale wielerwedstrijd een eerbetoon aan Stive Vermaut. De betreurde wielrenner groeide immers op in Ichtegem en werd na zijn huwelijk met Vanessa Jodts inwoner van Torhout. De Torhoutenaren hebben Stive in hun hart gesloten en hij leeft nog altijd verder in vele wielerharten. Het is voor zijn betreurde echtgenote Vanessa Jodts een warm Torhouts eerbetoon aan haar echtgenoot. Voor ons is het ook een eer om samen met KVC Ichtegem Sportief deze internationale dameswedstrijd te mogen organiseren. Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen en ons wielerhart zal op zondag 20 maart 2022 net iets sneller kloppen", aldus schepen van sport Rita Dewulf.

Op zondag 20 maart 2022 zal de wedstrijd van start gaan aan het stadskantoor in de Karel De Goedelaan om 14 uur. De officiële start wordt gegeven aan Kasteel d’Aertrycke, Zeeweg in Wijnendale.

De 26 deelnemende internationale teams zullen voorgesteld worden aan het publiek aan het stadskantoor. De teambussen worden opgesteld op de parking van het zwembad. De toegang tot dit internationale wielerdorp is gratis wat de beleving van iedere wielerliefhebber ten goede komt!

Om het wielerfeest volledig af te maken wordt er een brunch voorzien in De Mast met interviews met de wielrensters met de belangrijkste titels en grote overwinningen. Tickets hiervoor zullen later te koop zijn bij de organisator en op de sportdienst.

175 rensters uit 26 verschillende landen namen dit jaar deel aan deze prestigieuze dameswedstrijd. “We kijken nu al reikhalzend uit wie volgend jaar na 140 km in Ichtegem de opvolgster wordt van de Luxemburgse kampioene Christine Majerus, die dit jaar de wedstrijd won”, besluit Peter Brackez.

"Torhout is een wielerstad waar regelmatig wielerwedstrijden worden georganiseerd door de verschillende wielerorganisaties die onze stad rijk is. Naast de klassieke wielerwedstrijden werd in het verleden ook al het Belgisch kampioenschap tijdrijden georganiseerd. Ook onze dameskoers op kermiswoensdag is een succes. Deze dameskoers zal dit jaar echter niet doorgaan. We organiseren op kermismaandagavond wel een wielercriterium, terug van weggeweest na vervlogen tijden. Veel nationale en internationale koersen passeren graag door Torhout en daar zijn we fier op", zegt burgemeester Kristof Audenaert.

Sunday, 21 March 2021

Results Elite women 2021

  1. Christine Majerus (Lux) - Team SD Works
  2. Amy Pieters (Ned) - Team SD Works
  3. Thalita De Jong (Ned) - Bingoal Casino Chevalmeire

Thanks to our partners

Ichtegem
Gedimat-Tanghe
Torhout
Soria Natural
Kwaremont bier
Sport Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen
Focus - WTV
Devisch
Bioracer
Arno
Voestalpine Sadef
Cordis verzekeringen
Meubelprofijt
Fostprint
Crevits
De Kallebasse
Rik & Wim Allary
Lotto
Café Wolf
Inofec kantoormeubelen
Rudy T'Jonck Alu-products
Rodania
G Constructions
Dorpsslagerij Joeri
Vierstraete Trucks
Hubo
Timmer- en schrijnwerk Marnik Standaert
VC Windows & Cleaning Experts
Pure - Spyder
Correct vastgoed
Restaurant De Engel
ASAP Letter
Biscuits Dupon
4D Trans